Starta året med ett test

Vi rekommenderar att du startar året med ett komplett test för könssjukdomar som gonorré, hepatit B, herpes, klamydia, syfilis och så vidare. Gå till din lokala mottagning och testa dig för allting och starta året med full medvetenhet och raka rör! Speciellt om du hade oskyddat sex under förra året, även om det bara var med en person som du känner att du kan lita på. Ibland kan könssjukdomar vara närvarande även om man inte har några symptom och det är alltid bäst att man testar sig.

Unna dig själv en liten gåva för att du tagit det viktiga steget att gå till den där vårdkliniken, för det kan kännas lite olustigt och nervöst. Vad sägs om en härlig lotion från Dermalogica hudvård eller kanske en ny eltandborste? Någonting som signalerar att du tar god hand om dig själv, tar hälsosamma beslut och prioriterar ditt välmående.

I framtiden vore det så klart bäst om du inte har oskyddat sex. Det är helt enkelt inte värt konsekvenserna. Även om man kan tappa kontrollen då och då i livet så är det ändå viktigt att man tar ansvar för sin hälsa. Om du är singel och har ett aktivt sexliv bör du alltid ha kondomer tillgängliga, oavsett om du är tjej eller kille, kvinna eller man. P-piller hjälper dig att skydda mot graviditet, men det är inget skydd mot könssjukdomar. Så, varför inte boka det där testet nu så är det gjort! Det kommer kännas så skönt när du får tillbaka dina resultat.