Frisk luft är bra för ditt välmående

Vi spenderar allt mer tid stillasittande och inomhus, vilket överlag påverkar människors hälsa och välmående. Att spendera allt för mycket tid inomhus kan leda till psykisk ohälsa och kan orsaka sociala fobier, öka stress och bidra till depression. Enligt mängder av studier har frisk luft och motion en stor betydelse för att du ska må bra.

Det finns flera saker som du kan göra för att spendera mer tid utomhus. Första steget är såklart att göra trädgården eller balkongen till en trevlig plats i hemmet. En städad och lugn miljö gör att du kan använda din nyfunna uteplats för arbete eller studier, samtidigt som du andas frisk luft.

Skapa en harmonisk uteplats

Det är också bevisat att många mår bättre av att omge sig med en städad och harmonisk omgivning. Så innan du börjar använda din uteplats är det viktigt att du tänker på detaljerna, städar iordning platsen, köp lövblåsare för att hålla platsen fri från löv och investera i mysiga utemöbler som är sköna att använda. När allting är klart kan du ta en kopp kaffe i solen, läsa en bok du tycker om eller bjuda över en vän på en mysig fikastund.

Hitta en motion som du tycker om

Motion har också en betydande roll för vårt välmående. När du rör på dig producerar kroppen mer av ämnet dopamin, vilket är vad som gör att du känner dig tillfreds och nöjd.

Anledningen till varför många är mer stillasittande är för att de inte hittar en motionsform som de tycker om. Om du älskar att promenera, gör det istället för att tvinga dig själv till gymmet eller annan typ av träning som du inte ser fram emot. Investera mer tid på dig själv och du kommer må bättre, vara mer produktiv och känna dig gladare.